مهدی سمنگانی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در اینباره تصریح کرد: امسال علیرغم اینکه نهادههای تولید افزایش قیمت قابل توجهی داشته است سعی کردیم در عرضه گل و گیاه به ویژه در آستانه روز مادر افزایش قیمت نداشته باشیم و فقط افزایش قیمت ۲۰درصدی را برای گلهای درجه یک و صادراتی لحاظ کنیم.
به گفته رئیس اتحادیه گل و گیاه خراسان رضوی، خوشبختانه بعد از گذر از شیوع کرونا و برگزاری دوباره مراسم، بازار فروش گل و گیاه وضعیت نسبتاً بهتری به خود گرفته است. معمولاً نرخگذاری در واحدهای تولیدی و عمدهفروشی بر اساس هزینه تمام شده تولید است. واحدهای خردهفروشی بر اساس تعرفه مجاز ۳۵درصد میتوانند برروی محصول خود سود لحاظ کنند که در شرایط فعلی این سود حتی کمتر درنظر گرفته میشود.
وی تأکید کرد: افزایش قابل توجه نهادهها یکی از مشکلات تولیدکنندگان گل و گیاه و حتی کشاورزان بوده است، برای مثال نیترات کلسیم اگر سال گذشته کیلویی حدود ۲۸هزارتومان بود امسال به کیلویی ۵۰ هزار تومان رسید یا اسیدسیتریک که جزو پایههای تغذیه گیاه است از لیتری ۱۷ هزارتومان به لیتری ۵۵ هزارتومان افزایش پیدا کرده است. متأسفانه نهادههای تولید ۲ تا ۳ برابر افزایش قیمت پیدا کرده است و امسال از نظر مشتری و تقاضا مشکلی نداشتیم، اما افزایش هزینههای تولید مشکلساز شد و از طرفی با درنظرگرفتن توان خرید مردم چندان قادر به افزایش قیمت هم نیستیم حتی در بعضی از ایام مثل ماه محرم و رمضان کمتر از قیمت تمام شده فروش داشتیم.
سمنگانی افزود: استان خراسان رضوی با توجه به همجواری با کشورهای همسایه مثل ترکمنستان ظرفیت صادراتی زیادی دارد، اما علیرغم قولهای زیاد مسئولان مبنی بر ایجاد پایانه صادراتی که بستری برای فروش گل و گیاه به کشورهای همسایه باشد این امر تحقق نیفتاده است. به عبارتی مشکل اساسی شهر مشهد در بحث گل و گیاه و محصولات گلخانهای نبود بارانداز صادراتی در این شهر است. ما امکان صادرات خیار و گوجه گلخانهای را داریم، اما به دلیل نبود زیرساختهایی صادراتی این فرصت را از دست دادهایم.